خدمات ایمپلنت در مطب دکتر نعیمیان + عکس

خدمات ایمپلنت در مطب دکتر نعیمیان + عکس
27 شهریور 1403

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.

ایمپلنت دیجیتال 

ایمپلنت دیجیتال یکی از روش های جدید و دقیق در کاشت دندان است.

ایمپلنت های دیجیتال در واقع به استفاده از فناوری های پیشرفته دندانپزشکی برای کاشت دقیق تر و کارآمدتر ایمپلنت گفته می شود. برای کاشت ایمپلنت به این روش، دندانپزشکان از نرم افزار طراحی و به کمک کامپیوتر (CAD) برای ایجاد یک مدل سه بعدی از دهان بیمار استفاده می کنند. سپس از این مدل برای ایجاد ایمپلنت سفارشی استفاده می شود که به صورت کامل، دقیق و بسیار باکیفیت در فک بیمار قرار می گیرد.

این روش با استفاده از فناوری‌ های نوین، تجربه کارآمدتر، دقیق‌ تر و کم‌ تهاجمی‌ تر را هم برای بیماران و هم برای دندانپزشکان به ارمغان می‌ آورد.

 

مزایای ایمپلنت دیجیتال چیست؟

از مزایای کاشت ایمپلنت با فناوری های جدید می توان به افزایش دقت در کاشت، ناراحتی کمتر و زمان کوتاه تر عمل اشاره کرد. ایمپلنت های دیجیتالی امکان قرار دادن دقیق تر، کاهش خطر عوارض و بهبود میزان موفقیت ایمپلنت را فراهم می کنند. علاوه بر این، آن ها را می توان در مدت زمان کوتاه تری قرار داد و مدت زمانی را که بیمار باید بر روی یونیت دندانپزشکی سپری کند کاهش می دهد.

 

عکس قبل روکش تمام فک ایمپلنت

 

 عکس بعد روکش تمام فک ایمپلنت

انواع ایمپلنت دندان

در ادامه بهتر است بدانید انواع ایمپلنت دندان کدامند؟ و از آن چه استفاده هایی می شود؟ در طول تاریخ دو نوع مختلف وجود داشته است:

  •  اندوستیال (endosteal)
  •  ساب‌پریوستیال (subperiosteal)

ایمپلنت اندوستیال به ایمپلنتی گفته می شود که درون استخوان قرار می گیرد، اما ساب‌پریوستیال ایمپلنتی است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار داده می شود. امروزه دیگر از ایمپلنت های ساب‌پریوستیال استفاده نمی شود زیرا در مقایسه با ایمپلنت های اندوستیال در بلند مدت نتایج ضعیف تری داشته اند و استحکام کمتری دارند.

ساختار و جنس ایمپلنت‌های دندان

ایمپلنت‌ها ساختاری هستند که جایگزین دندان از دست رفته می‌شوند. جراح با دستگاه‌های پیچ مانند ایمپلنت را در استخوان فکر قرار می‌دهد تا به‌عنوان لنگر دندان مصنوعی به نام تاج عمل کند. سپس دستگاهی به نام اباتمنت دندان مصنوعی را به ایمپلنت دندان متصل خواهد کرد. این تاج به صورت سفارشی، متناسب با فک و دهان هر فرد ساخته می‌شود تا با رنگ دندان‌های او مطابقت داشته باشد. جنس پایه ایمپلنت را از تیتانیوم می‌سازند که می‌تواند کاملا با استخوان فک سازگاری داشته باشد.

مزایای ایمپلنت‌های دندانی را بشناسید!

شایع‌ترین مزایا عبارتند از:

  • هماهنگی طبیعی با دندان‌های اطراف
  • کمک به حفظ سلامتی دهان و دندان‌
  • بازگرداندن زیبایی از دست رفته دندان‌ها
  • استحکام و ثبات بسیار بالای ایمپلنت دندان
  • حفظ استخوان فک و جلوگیری از تغییرات ناخواسته صورت
  • قرار گرفتن به صورت دائمی در دندان و عدم نیاز به خروج در مواقع خاص

 

عکس قبل روکش ایمپلنت قدامی

 

عکس بعد روکش ایمپلنت قدامی

 

 

انواع روکش ایمپلنت دندان چیست و بهترین آن کدام است؟

امروزه ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است. زیرا در مقایسه با روش‌های دیگر مانند پروتز دندان مصنوعی بسیار راحت و بادوام است.

محبوبیت ایمپلنت دندان در طول سال‌ها به طور پیوسته افزایش یافته است. زمانی‌که ریشه مصنوعی آن در استخوان فک قرار می‌گیرد مانند یک لنگر عمل می‌کند و می‌تواند تاج یا روکش مصنوعی را به خوبی پشتیبانی کند. به طور کلی، ایمپلنت دارای 3 جزء زیر است:

  • فیکسچر (ریشه دندان مصنوعی). فیکسچر ساختار پیچ مانند دارد و در زیر لثه قرار می‌گیرد. معمولا از تیتانیوم زیست‌سازگار ساخته می‌شود و با جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد. آلیاژ تیتانیوم به خوبی توسط بدن پذیرفته می‌شود و در طول فرآیندی به نام استئواینتگراسیون (Osseointegration) با استخوان فک متحد می‌شود. این روند تضمین می‌کند که ایمپلنت در جای خود ثابت شود و حرکت نکند.
  • اباتمنت (تکیه‌گاه). یک قطعه فلزی است که به بالای فیکسچر ایمپلنت متصل می‌شود و پایه‌ای برای روکش مصنوعی ایجاد می‌کند.
  • تاج یا روکش مصنوعی. روکش یک «کلاه» یا «غلاف» از جنس‌های مختلف است که روی پایه اباتمنت قرار می‌گیرد و ظاهری شبیه دندان به ایمپلنت می‌دهد.

اوردنچر چیست و برای چه افرادی مناسب است؟

 به‌طور کلی اوردنچر همان دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت دندان است. از دست دادن دندان مخصوصا در سنین بالا بسیار رایج است. اگر به دنبال روش مناسبی برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته خود هستید، چندین گزینه برای شما وجود دارد که اوردنچر یکی از این گزینه‌ها است. اوردنچر به عنوان نوع خاصی از ایمپلنت دندان مزایای منحصر به فردی را برای بیمارانی که می‌خواهند تعداد بیشتری دندان را جایگزین کنند فراهم می‌کند.

 

اوردنچر برای چه افرادی مناسب است؟

اوردنچر هم مانند هر روش درمانی دیگر، برای هر فردی مناسب نیست. افرادی که کاندید مناسبی برای انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت نیستند، شامل موارد زیر هستند:

  • افراد جوانی که استخوان فک آن‌ها به‌طور کامل رشد نکرده است.
  • افرادی که سیگار می‌کشند، کاندید مناسبی برای اوردنچر نیستند.
  • افرادی که مبتلا به دندان قروچه هستند و یا دندان‌های خود را به هم می‌فشارند

به‌طور کلی افرادی مناسب انجام اوردنچر هستند که:

  • لثه‌های سالم و بدون عفونتی داشته باشند.
  • استخوان فک محکم برای کاشت فیکسچر داشته باشند.
  • تمایل به مراقبت از لثه و تجهیزاتی که قرار است در دهان قرار بگیرد، داشته باشند.

 

عکس قبل اوردنچر

عکس بعد اوردنچر

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5